Alopecia areata kommer inte ifrån sjukdomar som förkylning

I perioden mellan månaderna oktober till december brukar de typiska sjukdomarna som lätt sprids uppkomma. När en person i till exempel en skolklass blivit sjuk så tar det inte lång tid innan hela klassen är sjuk. Tyvärr har jag nu blivit smittad av en sjukdom och det är inte så att man kan göra saker även fast man är sjuk. Jag har legat däckad i sängen i tre dagar utan att orka göra något annat än att hosta och snyta mig. Sjukdomslivet är verkligen inte kul, och denna typ av sjukdom är inte den som man blir frisk från efter fyra dagar, utan man är småsjuk i månader. Ens eget immunförsvar däckar också under vilket gör en än mer mottaglig för andra infektioner. Jag funderade på om kroppen är mer mottaglig även för autoimmuna sjukdomar som herpes, psoriasis eller alopecia areata? Men jag har aldrig hört någon fått dessa sjukdomar ihop med förkylning – fast vem skulle berätta detta öppet. Folk skäms säkert över sin situation med sjukdomar och sådant. Speciellt det inte andra har och är så vanlige. Förkylning har ju alla så det spelar inge roll men håravfall har jag aldrig hört någon prata om trots att 40 procent över 40 år har blivit diagnosticerade med håravfall av än den ena och än den andra orsaken.Comments are closed.